کانون فرهنگی دستگردانیهای مقیم یزد | ||
|
ولادت نور پانزدهم شعبان سالروز ولادت با سعادت منجى عالم بشریت و برپاکننده عدل و داد در سراسر جهان حضرت مهدى(عج) را به همه شیعیان و ارادتمندان آن بزرگوار به ویژه بانوان گرامى تبریک و تهنیت عرض مى کنیم و از خداى سبحان تعجیل در ظهورش را مسئلت داریم. ولادت امام زمان(عج) در شرایطى اتفاق افتاد که خلفاى ستمگر عباسى و دشمنان اهل بیت(ع) هرچه در توان داشتند بکار گرفتند تا به خیال خام خودشان جلوى تحقق وعده الهى را بگیرند ولى على رغم همه اقداماتى که انجام دادند نتوانستند کارى از پیش ببرند و در شب نیمه شعبان سال 255 هجرى وعده خداوند تحقق یافت و از دامن شیرزنى پاک و باتقوا به نام «نرجس خاتون» فرزندى پا به عرصه وجود گذاشت که جهان را به یمن وجود خود منور ساخت. پس از شهادت امام حسن عسکرى(ع) و همزمان با آغاز امامت حضرت مهدى(عج) دوران غیبت آن حضرت نیز آغاز گشت. در بخشى از دوران غیبت که به «غیبت صغرى» معروف است، حضرت مهدى(عج) از طریق نایبان خاصشان با شیعیان در ارتباط بودند ولى با مرگ آخرین سفیر و نایب آن حضرت، ابوالحسن سمرى در ماه شعبان سال 329 هجرى این دوره پایان یافت و دوره «غیبت کبرى» آغاز گشت، براساس روایات متعدد از پیغمبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) و دلایل عقلى و نقلى ما معتقدیم که آن حضرت زنده و در میان ماست ولى بنا به مصالحى به امر خداوند از نظرها پنهان است تا هنگامى که وقت ظهور فرا برسد و آن بزرگوار با ظهور خود سراسر جهان را پر از عدل و داد کند.
مسئله اعتقاد به مهدویت و انتظار آمدن مهدى موعود(ع) در آخرالزمان مخصوص شیعه نیست و اجمالاً همه فرق اسلامى بر این باورند که در شرایطى که جهان آکنده از ظلم و جور باشد مهدى موعود که از فرزندان حضرت فاطمه زهرا(ع) و هم نام پیغمبر اکرم(ص) است، ظهور مى کند. با ستمگران مبارزه مى کند و ریشه ظلم و ستم را مى خشکاند، به امر خداوند بر همه موانعى که طاغوتیان بر سر راه آن حضرت بوجود مى آورند، غلبه مى کند و حکومت جهانى خویش را بر همه آفاق این کره خاکى مى گستراند و همه ساکنان زمین را از مواهب بى شمار حاکمیت عدل و دین برخوردار مى سازد.
البته باورمندى شیعه در مسئله مهدویت که مهدى موعود را آخرین امام معصوم(ع) مى داند و معتقد است آن بزرگوار اکنون زنده و در میان ما و ناظر اعمال و رفتار ماست، از ظرفیت و توانمندى خاصى برخوردار است که به هیچ روى با اعتقاد دیگر باورمندان به مهدویت قابل مقایسه نیست، زیرا اعتقاد به زنده بودن امام(ع) عاملى بسیار مهم در پویایى و حیات اجتماعى ماست و همیشه ما را در اقدامات اجتماعى و تلاش ها و مبارزات سیاسى، امیدوار به آینده نگه مى دارد. ما شیعیان همواره احساس مى کنیم یک پشتیبان قوى در میان ماست و بر کارها و فعالیت هاى ما نظارت مى کند و در همه کارها و اقداماتى که در جهت عمل به تکلیف شرعى انجام مى دهیم ما را یارى مى کند، و یک حمایت کننده و هدایت کننده قوى بالاى سرمان هست، ما را راهنمایى مى کند و همواره لطف و عنایت و دعاى خیر آن بزرگوار شامل حال مان هست که این خود عامل مهمى در پویایى، نشاط، بالندگى و حیات یک ملت است. البته روشن است که این همه در صورتى است که تلقى ما از مسئله انتظار و غیبت امام زمان(عج) تلقى منطقى و درستى باشد ولى اگر درک درستى نداشته باشیم و دچار کج فهمى شده باشیم، طبعا انتظار نه تنها عاملى حرکت زا و حیات آفرین نخواهد بود که چه بسا موجب رخوت و سستى و دست کشیدن از فعالیت هاى اجتماعى و مبارزاتى نیز بشود. چنانکه بودند افرادى قبل از انقلاب و در دوران مبارزه با طاغوت که در گوشه انزوا نشسته و هیچ قدمى در جهت اصلاح جامعه برنمى داشتند و مى گفتند خود حضرت صاحب الزمان(ع) درست مى کند. در حالى که همه مى دانیم که امام زمان(عج) از کسانى که دغدغه اصلاح خواهى و فریادرسى مسلمان را ندارند و به ساماندهى امور مسلمانان در حد وسع و توان خود همت نمى گمارند و به تکلیف شرعى خود عمل نمى کنند، بیزار است. شیعیان آن بزرگوار و منتظران حقیقى وظیفه دارند در جهت اصلاح امور و حاکمیت عدل و دین بکوشند و مقدمات و زمینه ظهور امام زمان(ع) را فراهم کنند. بار دیگر ولادت آن بزرگوار را تبریک و تهنیت عرض مى کنیم و از خداوند متعال مى خواهیم که ما را از منتظران حقیقى آن حضرت قرار دهد.
تولد حضرت مهدی (عج) و ایام نیمه شعبان پیشاپیش مبارک - مهدی جان! سئوالی ساده دارم ازحضورت من آیا زندهاموقت ظهورت اگر که آمدی من رفتهبودم اسیر سال وماه و هفته بودم
دعایم کن دوباره جانبگیرم بیایم دررکاب تو بمیرم
در انتظار دیدنت همه دلها بیقرارند دیرگاهیست در درونم غوغایی برپاست... به امید روزی که متن تمام اس ام اس ها یک جمله باشد و آن : مهدی آمد یا مهدی کدامین جمعه می آئی ؟ [ شنبه 90/4/25 ] [ 8:0 عصر ] [ خادم کوچک ]
در بخشهاى پایانى خطبه غدیریه، رئوس برنامه هاى مهدى موعود علیه السلام بیان شده تا هم خط سیر تاریخ جامعه اسلامى ترسیم گردد و هم آینده روشن و زیباى جامعه بشرى نشان داده شود؛ لذا دعوت مردم و بیعت گرفتن از آنان بر همین محور کلّى بوده است. جریان غدیر و خطبه با عظمت آن فقط یک قصّه تاریخى خاص نیست که زمان آن گذشته و هیچ نقشى در امروز و فرداى جامعه اسلامى نداشته باشد، و همین طور یک حادثه شخصى نیست که پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله فقط امیر مؤمنان على علیه السلام را به عنوان وصى خود معرّفى نموده باشد و در نتیجه تاریخ مصرف و مبحث آن گذشته باشد؛ بلکه در غدیر خم و خطبه غدیریّه، توسط پیامبر دوراندیش و آینده نگر اسلام، تاریخ کلّ بشریت رقم خورد؛ چرا که امامت تمامى امامان دوازده گانه در طول تاریخ مطرح و تبیین شد؛ حقیقتى که از امیر مؤمنان علیه السلام آغاز مى شود و به مهدى صاحب الزمان علیه السلام منتهى مى گردد. در بخشهاى پایانى خطبه غدیریه، رئوس برنامه هاى مهدى موعود علیه السلام بیان شده تا هم خط سیر تاریخ جامعه اسلامى ترسیم گردد و هم آینده روشن و زیباى جامعه بشرى نشان داده شود؛ لذا دعوت مردم و بیعت گرفتن از آنان بر همین محور کلّى بوده است. در بخشى از این خطبه مى خوانیم: «اى مردم! پس از خدا بترسید و با على و حسن و حسین «وَالاَْئِمَّةَ کَلِمَةً طَیِّبَةً باقِیَةً؛ و امامان به عنوان کلمه پاکیزه باقیه» بیعت کنید! هر کس حیله کند، خداوند او را هلاک مى کند و هر کس وفا کند، مورد رحمت الهى قرار مى گیرد. حضرت قائم علیه السلام ، خاتم امامان
البته این اوّلین بار نبوده که حضرت بر این مسئله تصریح نموده؛ بلکه قبل از خطبه غدیر بارها و بارها این مسئله را براى مردم بیان کرده است.
در اوایل بعثت فرمود: «لا تَذْهَبُ الدُّنْیا حَتّى یَلِىَ اُمَّتِى رَجُلٌ مِنْ اَهْلِ بَیْتِى یُقالُ لَهُ الْمَهْدِىُّ؛ دنیا به پایان نرسد، مگر اینکه امّت مرا مردى از اهل بیت من سرپرستى [ و رهبرى ] کند که به او مهدى علیه السلام گفته مى شود.»
و در روایات دیگر کاملاً مشخص نمود که مهدى علیه السلام از نسل على و فاطمه علیهماالسلام و از فرزندان امام حسین علیه السلام مى باشد و سرانجام دقیقا بیان فرمود: «فَإِذا مَضَى الْحَسَنُ فَبَعْدَهُ ابْنُهُ الْحُجَّةُ بْنُ الْحَسَنِ بْنِ عَلِىٍّ علیهم السلام ؛ و پس از حسن [عسکرى علیه السلام ] فرزندش حجّة بن الحسن بن على ( علیهم السلام ) مى باشد.»
دین اسلام دین جهانى
اگر چه امروزه اسلام بر بیش از یک چهارم دلها و سرزمینها حکومت مى کند و از شبه جزیره عربستان به تمام قاره ها و کشورها راه یافته؛ امّا تحقق کامل وعده الهى فقط در زمان حضرت مهدى علیه السلام ممکن است؛ چنان که روایات فراوانى از طریق معصومان علیهم السلام بر این امر گواهى مى دهند، از جمله امام باقر علیه السلام در ذیل آیه فوق فرمود: «اِنَّ ذلِکَ عِنْدَ خُرُوجِ الْمَهْدِىِّ مِنْ آلِ مُحَمَّدٍ عَلَیْهِ وَعَلَیْهِمْ صَلَواتُ اللّهِ فَلا یَبْقى اَحَدٌ اِلاَّ اَقَرَّ بِمُحَمَّدٍ صلى الله علیه و آله ؛ این مسئله (فراگیر شدن دین اسلام) در زمان قیام مهدى علیه السلام از آل محمد ـ که درود خدا بر او و آل او باد ـ خواهد بود. پس احدى باقى نمى ماند، مگر آنکه اقرار به [رسالت] محمد صلى الله علیه و آله مى کند.»
خود پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله نیز فرمود: «لا یَبْقى عَلى وَجْهِ الاَْرْضِ بَیْتُ مَدَرٍ وَلا وَبَرٍ اِلاَّ أَدْخَلَهُ اللّهُ الاِْسْلامَ؛ هیچ خانه خشت و گلى و خیمه اى بر زمین نمى ماند، مگر اینکه خداوند اسلام را در آن داخل مى کند [و اسلام شهر و روستاها و بیابانها را درمى نوردد].»
آن حضرت در خطبه تاریخى غدیریه در حضور بیش از یکصد هزار نفر این بشارت را داد که در زمان حضرت مهدى علیه السلام اسلام جهانى خواهد شد؛ آنجا که فرمود: «اَلا اِنَّهُ الظّاهِرُ عَلَى الدِّینِ؛ بیدار باشید او (مهدى) غالب براساس دین است.»
البته پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله پیش از آن، بارها این امر حیاتى را با صراحت به گوش مردم رسانده بود. یک جا فرمود: «سوگند به آنکه مرا به حق، بشارت دهنده برانگیخت! اگر از عمر دنیا جز یک روز نمانده باشد، خداوند آن روز را طولانى مى کند: «حَتّى یَخْرُجَ وَلَدِى الْمَهْدِىُّ... وَتُشْرِقُ الاَْرْضُ بِنُورِ رَبِّها وَیَبْلُغَ سُلْطانُهُ الْمَشْرِقَ وَالْمَغْرِبَ؛ تا اینکه فرزندم مهدى علیه السلام [در آن] قیام کند... و زمین به نور پروردگارش روشن شود و حکومت او شرق و غرب را فرا گیرد.»
انتقام از ظالمان
حضرت ختمى مرتبت صلى الله علیه و آله در خطبه غدیر این تسلّى را به مظلومان عالم داد که مهدى علیه السلام انتقام آنها را خواهد ستاند؛ آنجا که فرمود: «اَلا اِنَّهُ الْمُنْتَقِمُ مَنَ الظّالِمِینَ؛ بیدار باشید او (مهدى) به حقیقت انتقام گیرنده از ظالمان است.» و در ادامه فرمود: «اَلا اِنَّهُ الْمُدْرِکُ بِکُلِّ ثارٍ لاَِوْلِیاءِ اللّهِ عَزَّ وَجَلَّ؛ آگاه باشید او است که انتقام خون دوستان خداى عزیز و جلیل را مى گیرد.»
در دعاى شریف ندبه در صبح جمعه مى خوانیم: «أَیْنَ الطّالِبُ بِذُحُولِ الاَْنْبِیاءِ وَاَبْناءِ الاَْنْبِیاءِ اَیْنَ الطّالِبُ بِدَمِ الْمَقْتُولِ بِکَرْبَلاءِ؛ کجاست آن [منتقمى] که از ستم [ظالمان] بر پیامبران و اولاد پیغمبران دادخواهى کند؟ کجاست خون خواه [جدّ غریبش] شهید کربلا؟»
پیروز میدانها
رسول خدا صلى الله علیه و آله در خطبه غدیر سر بسته و به گونه اى اجمالى از غلبه و پیروزى حضرت مهدى علیه السلام بر تمام قدرتها و زورمداران خبر داده است؛ آنجا که مى فرماید: «اَلا اِنَّهُ فاتِحُ الْحُصُونِ وَهادِمُها؛ بیدار باشید او (مهدى) فاتح قلعه ها و منهدم کننده آنهاست.» فرق نمى کند این دژها همان قلعه هاى قدیمى باشد و یا سنگرهاى محکم سیمانى و سپرهاى موشکى و ضدموشکى و فرق نمى کند اسلحه ها شمشیر و تفنگ و توپ و تانک باشد و یا اسلحه هاى پیشرفته اتمى و انواع جدید آن. قدرت و توان حضرت مهدى علیه السلام همه آنها را درهم خواهد شکست و بر همه آنها غالب و پیروز خواهد شد.
پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله در ادامه مى فرماید: «اَلا اِنَّهُ قاتِلُ کُلِّ قَبِیلَةٍ مِنْ اَهْلِ الشِّرْکِ؛ بیدار باشید او کشنده هر قبیله اى از اهل شرک است.» این شرک در هر لباس و در هر نقطه و با هر قدرت و امکاناتى که باشد، توسط آن حضرت از پا در خواهد آمد و یا قدرت هدایتى آن حضرت بر آنها غالب مى شود و منجر به هدایت آنان مى گردد. در برخى نقلها آمده است: «اَلا اِنَّهُ غالِبُ کُلِّ قَبِیلَةٍ وَهادِیها؛ آگاه باشید که او (مهدى) غالب بر هر قبیله اى و هدایتگر آن خواهد بود.»
خاتم پیامبران صلى الله علیه و آله در قسمت دیگر مى فرماید: «اَلا اِنَّهُ لا غالِبَ لَهُ وَلا مَنْصُورَ عَلَیْهِ؛ هشدار که کسى بر او (مهدى) غالب [و پیروز] نخواهد شد و علیه او یارى نخواهد گشت.»
وارث تمام علوم
پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله در خطبه غدیر به این امر اشاره نموده است. در یک جا مى فرماید: «اَلا اِنَّهُ الْغَرّافُ مِنْ بَحْرٍ عَمِیقٍ؛ هشدار که او از دریایى ژرف (علوم بى نهایت الهى) پیمانه هایى افزون گیرد.»
و در جاى دیگر مى فرماید: «اَلا اِنَّهُ وارثُ کُلِّ عِلْمٍ وَالْمُحِیطُ بِهِ؛ بیدار باشید که او وارث تمام دانشها [ى گذشتگان[ است و احاطه کامل بر آنها دارد.» راستى این تعبیر، با لفظ «کُلّ» در بخش علم، نشانگر فراگیرى و عمومیّت دانش وسیع آن حضرت است. در نتیجه باید گفت آن حضرت جامع علوم تمام گذشتگان خصوصا انبیاست و به کتب آسمانى آنان نیز احاطه کاملى دارد.
حضرت صادق علیه السلام فرمود: «امام زمان (مهدى علیه السلام ) ندا مى دهد: هر کس که کتابها [ى آسمانى] و صحف [انبیا] را مى خواند، پس باید از من بشنود! سپس ابتدا مى کند به [خواندن] صحفى که خداوند بر آدم و شیث نازل فرمود و امت [و پیروان] آدم و شیث علیهماالسلام مى گویند: به خدا سوگند! این همان صحف واقعى است و به راستى ما را نشان داد آنچه نمى دانستیم و در آن وجود دارد و آنچه بر ما مخفى مانده و آنچه از آن افتاده و تبدیل و تحریف شده بود.
آن گاه تورات و انجیل و زبور را مى خواند و اهل تورات و انجیل و زبور مى گویند: به خدا سوگند! تورات جامع و زبور تمام و انجیل کامل این رسول خدا صلى الله علیه و آله در خطبه غدیر سر بسته و به گونه اى اجمالى از غلبه و پیروزى حضرت مهدى علیه السلام بر تمام قدرتها و زورمداران خبر داده است
است و به راستى آن چندین برابر آن چیزى است که ما قبلاً خوانده بودیم.»
راز این همه دانش گسترده این است که آن حضرت، از جانب خدا سخن مى گوید و از منبع علوم بى نهایت الهى بهره مى برد. پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله در خطبه غدیر به این امر اشاره نموده، مى فرماید: «اَلا اِنَّهُ الْمُخْبِرُ عَنْ رَبِّهِ عَزَّ وَجَلَّ وَالْمُشَیِّدُ لاَِمْر آیاتِهِ؛ بیدار باشید که او از سوى پروردگارش خبر مى دهد و آیات و نشانه هاى او را محکم و برپا مى کند.»
در بحار الانوار ذیل جمله فوق به این صورت آمده: «وَالْمُنَبِّهُ بِأَمْرِ اِیمانِه؛ و آگاه کننده به امر ایمان او (خدا) است.»
گوشه هایى از اوصاف و مقامات آن حضرت
2. اختیار دار هستى به امر الهى
3. بقیة اللّه
4. حق در نزد اوست
پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله در خطبه غدیریّه فرمود: «وَلا حَقَّ اِلاَّ مَعَهُ وَلا نُورَ اِلاَّ عِنْدَهُ؛ هیچ حقى نیست مگر اینکه با اوست و هیچ نورى نیست مگر اینکه نزد اوست.» هر چه غیر او و در مسیرى جز او باشد، باطل و دچار تاریکى و ظلمات است.
5. ولى و امین الهى
بشارت به مهدى علیه السلام در ادیان دیگر
پیامبر اعظم صلى الله علیه و آله با توجه به احاطه اى که به کتب آسمانى و مذاهب گذشتگان داشته اند، این جمله رسا را در غدیر خم اعلام فرمودند: «اَلا اِنَّهُ قَدْبَشَّرَ بِهِ مَنْ سَلَفَ بَیْنَ یَدَیْهِ؛ آگاه باشید که تمامى گذشتگان به [ظهور] او بشارت داده اند.»
این جمله نشان مى دهد که در کتب ادیان گذشته صریح تر از آنچه موجود است، به آمدن حضرت مهدى علیه السلام اشاره شده و گذشت زمان و دست تحریف گران آن را تغییر داده است.
از مهم ترین دستاوردهاى قیام مهدى علیه السلام
یکى از مهم ترین دستاوردهایى که در خطبه غدیر مورد اشاره قرار گرفته، این امر است که در آن زمان با هر کس به اندازه استعداد، لیاقت و توان علمى او برخورد مى شود. لیاقت محورى همه جانبه فقط در آن زمان تحقق خواهد یافت و در آن دوره است که نه کسى بیش از حق خود دریافت مى کند و نه کم تر از آن.
حضرت ختمى مرتبت صلى الله علیه و آله با توجّه به اهمیّت این دستاورد فرموده است: «اَلا اِنَّهُ قَسِیمُ [یَسِمُ] کُلِّ ذِى فَضْلٍ بِفَضْلِهِ وَکُلِّ ذِى جَهْلٍ بِجَهْلِهِ؛ هشدار که او هر صاحب فضلى را به اندازه ارزش و فضل او و هر نادانى را به اندازه نادانى اش تقسیم [و نشان] مى کند.»
راستى از دیرینه ترین آرزوهاى بشرى لیاقت محورى بوده است؛ حتى آنانى که زیاده خواه هستند، در مواردى، تن به لیاقت محورى مى دهند و فطرت و وجدان آنان نیز همواره آنها را به این موضوع ترغیب و تشویق مى کند.
جمع بندى سخنان پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله در خطبه غدیر نشان مى دهدکه حضرت آینده بس روشنى را براى بشر ترسیم کرده و رئوس و کلیّات اوصاف و برنامه هاى حضرت مهدى علیه السلام را به زیبایى ترسیم و تبیین نموده است. [ پنج شنبه 90/4/23 ] [ 6:56 صبح ] [ خادم کوچک ]
این جهالت انسان است که خدا را رها میکند و توجه به غیر خدا پیدا میکند و به فرموده حدیث، از محتاج، چیزی خواستن از سفاهت است و غیر خدا هر که باشد محتاج است.جهالت دیگر اینکه ما همه تلاشمان برای خودمان روی مراحل اثباتی است نه ثبوتی. به مردم تحمیل کنیم که به ما آیت الله بگویند و تعریف کنند. خوب حالا همه مردم هم گفتند: شما کذا{اینچنین}. با گفته آنها شما کذا میشوید. نه، همانی که بودهاید، هستید.
|
|
[ طراحی : وبلاگ اسکین ] [ Weblog Themes By : weblog skin ] |